Livet, akkurat nå

30. januar 2019
Status Quo

Før jeg setter i gang med alle ideene jeg har for bloggen i år, tenkte jeg gi dere en kort oppdatering på hva jeg driver med.

Foto: Carl Heyerdahl via Unsplash

Eksamen i mai og desember

I år skal jeg ta opp tre fag og ha fire eksamener, to i mai og to i november/desember. Jeg droppet ut av VGS på grunn av sykdom og har fremdeles ikke studiekompetanse. I flere år har jeg meldt meg opp til diverse eksamener, men ikke turt å gå.

Før jul gjennomførte jeg en muntlig eksamen i samfunnsfag. Herregud, det var jo ikke skummelt i det hele tatt! Tenk at man kan være så redd for noe, at man lar det hindre progresjon i livet. Når det viser seg at frykten har vært totalt irrasjonell (som den jo ofte er), er det lett å bli sint på seg selv. Jeg har bestemt meg for å ikke være det, ikke tenke noe mer på det. Det fører ikke noe godt med seg, gjort er gjort! Til neste år kan jeg endelig begynne å studere!

Jobb

Jeg har en deltidsjobb og et enkeltpersonsforetak som akkurat nå er i dvale. Å være frilansjournalist generelt, og å måtte forholde seg til deadlines er utrolig stressende. Akkurat det trenger jeg litt fri fra nå, som jeg skal ta alle disse fagene.

Produktiv fritid

Jeg har funnet et system som funker for meg produktivitetsmessig. Jeg jobber aktivt med månedlige mål og ukentlige mål, og jeg har selvfølgelig mål for året, som disse er forbundet til. Utover studier går de på ting som trening, sparing, å lese skjønnlitteratur, jobbe med en novellesamling, øve på piano osv. Jeg elsker å lese om, skrive om, høre om og tenke på måloppnåelse og veier til økt produktivitet, så dette skal jeg skrive mer om senere!

Prosjekt “Blogge hver onsdag” er også en del av denne produktivitetsmaksimaliseringen. Selvdisiplin er viktig, og det er mye lettere hvis man forplikter seg til noen andre.

Kommer du innom neste onsdag? Da kommer et nytt (og bedre!) innlegg 🙂

5 personer syntes dette var et godt innlegg. Er du enig? Trykk her!

6 kommentarer

 • Svar Caroline Ingebrigtsen 31. januar 2019 at 13:40

  Liker slike innlegg som dette, jeg! Personlig og fint <3

  • Svar Ulrikke 31. januar 2019 at 19:04

   Så hyggelig, Caroline! Dette er sånn jeg ikke ville postet hadde det ikke vært for “publisere hver onsdag”-opplegget, fordi jeg tenker: ingen er vel interessert i dette? Men jeg liker sånne innlegg hos andre, i hvert fall hos folk jeg har fulgt i mange år 🙂

 • Svar Carina 31. januar 2019 at 19:06

  Du aner ikke hvor glad jeg ble av å se dette innlegget dukke opp i feeden på Bloglovin’. Første og eneste blogginnlegget jeg har klikket meg inn på på en halv evighet. Gleder meg til å følge med videre fremover <3

  • Svar Ulrikke 31. januar 2019 at 19:38

   Awww, tusen takk, kjære <3

 • Svar Frøken Jensen 6. februar 2019 at 08:12

  Gleder meg til å lese innlegget om produktivitet og måloppnåelse. Elsker inspirasjonsinnlegg 😉

  • Svar Ulrikke 7. februar 2019 at 12:43

   Så bra! Jeg gleder meg til å skrive om det 😀

  Legg inn en kommentar