Middagstips!

13. februar 2019
MAT

De siste to årene har jeg kuttet kjøttforbruket drastisk. Det skjer svært sjeldent at jeg spiser en hel kyllingfilet til middag eller andre store kjøttstykker. Dessuten prøver jeg ha et par vegetarmiddager hver uke. Det er sjelden noe fancy, det er stort sett gryteretter eller supper det går i.

Med en god saus, f.eks Tikka masala eller Korma (her jukser jeg alltid med et glass fra Saritas), vil du neppe savne kjøttet om du har forskjellige grønnsaker med ulik tekstur: gulrøtter, selleri, løk, hvitløk, tomat og bønner, for eksempel. Kidneybønner eller store, hvite bønner gjør seg virkelig i gryteretter. Jeg er ikke glad i teksturen på de visstnok ferdigkokte bønnene du får i esker i butikken, men koker du dem litt til, får de en tekstur som minner om myk, mør potet.

Jeg kommer straks til poenget: Rødbeteburgere fra Kiwi

Jeg skal selvsagt ikke si at det som gjelder for meg automatisk gjelder for deg, men jeg har servert det til en rekke kjøttfantaster som er skeptisk til middag uten kjøtt. De har vært veldig fornøyde og blitt mette, bare på saus, grønnsaker og fullkornscouscous!

Couscous er en drøm hvis du er utålmodig på kjøkkenet og vil lage tilbehør raskt. Altså, ris er kjempegodt, men jeg synes det er et tiltak noen ganger. Dessuten tar det tid. Couscous legger du bare i en skål, heller kokende vann over som dekker alle kornene akkurat, også legger du en asjett oppå. Gi det tre-fire minutter, så er det faktisk ferdig!

Nå skulle ikke dette innlegget handle om hverken couscous eller indiske retter uten kjøtt. Jeg ville tipse dere om rødbeteburgerne til Kiwi! De er utrolig gode, har fin konsistens med tyggemotstand og god smak. Jeg har kjøpt disse mange ganger og eksperimentert meg frem til hva som funker best:


  • 1. Stek dem i olje/smør med pepper, paprikapulver og hvitløkspulver. (Vær forsiktig med sistnevnte, det kan fort bli for salt)


  • 2. Behandle den som en vanlig burger: ta på ost mens den fremdeles er i stekepannen. Dandér burgerbrødet med litt rå løk, agurk og tomat. Avokado gjør seg også vanvittig godt til disse!


  • 3. Rømme eller kesam må til. Uten dette synes jeg det blir litt tørt og at noe mangler.


  • 4. Ketchup! Ketchup på rødbet høres kanskje rart ut, men det er utrolig godt! Dessuten smaker ikke disse burgerne som de syltede rødbet-skivende man kjøper på glass, altså.


En ting som overrasket meg med disse burgerne er at de er utrolig mektige, noe som er imponerende med tanke på hvor lavt kaloriinnholdet egentlig er. Jeg har aldri orket å spise mer enn én, og jeg er ikke akkurat småspist av meg.


Jeg håper du vil prøve!

4 personer syntes dette var et godt innlegg. Er du enig? Trykk her!

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar