Hvordan høres en Eurovision-låt laget av kunstig intelligens ut?

5. juni 2019
Ukategorisert

Jeg ser i blant på Eurovision, og vurderer stort sett låtene til terningkast 1- maks 3. Kanskje det er ett bidrag jeg synes er bra. I år likte jeg faktisk flere: Nederland, Sveits, Italia og Island (som gammel gother syntes jeg det var ekstra stas). Norge sin var litt catchy den også. I går kom jeg over en video på Youtube hvor kunstig intelligens har laget en låt basert på mange Eurovison-låter gjennom tidene. Den har fått litt menneskelig hjelp ved at de har valgt ut deler av det den produserte og satt det sammen til en låt, men interessant likevel!

Foto: meg

Hør låten nedenfor, med teksthøydepunkter som “Baby, by myself the stain grows more obvious” og “tears will always have wet eyes”.


“We are a group of artists, musicians, and programmers who wanted to explore human creativity and challenge it. We have created a Eurovision AI song that celebrates Eurovision – its melodrama, kitsch and camp, its humor and its gimmicks. The result is comprised entirely of material written and composed by Artificial Intelligence, titled “Blue Jeans & Bloody Tears”. The project team fed hundreds of Eurovision songs – melodies and lyrics – into a neuron network. Then, algorithms produced thousands of new tunes and lines of verse, from which a few musical units were carefully selected and “welded” into a song. “

-Sweaty Machines på Youtube

Så du på Eurovision i år? Hvilket bidrag likte du?

7 personer syntes dette var et godt innlegg. Er du enig? Trykk her!

You Might Also Like

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar