Et innlegg om sminke og hudprodukter til tørr hud som alltid flasser

19. juni 2019
Ukategorisert

Vanligvis bruker jeg ikke sminke til hverdags, bortsett fra bryn. Jeg har fjernet halve brynet for å endre form, så jeg er nødt til å tegne dem litt, hvis ikke blir jeg seende utrolig rar ut. Av og til tar jeg på litt maskara.

Jeg er ikke så opptatt av utseende som jeg var da jeg var yngre. På en måte er det kjempefint, for det viser at jeg har blitt mer selvsikker og avslappet, men på en annen side vet jeg at mangelen på sminke skyldes latskap. Jeg orker ikke. Selv å fjerne maskara på kvelden synes jeg er slitsomt.

Jeg liker sminke, spesielt basesminke. Foundation er helt fantastisk! Men! Jeg har utrolig tørr hud. Det føles som at uansett hva jeg gjør, hjelper ingenting. Jeg flasser alltid, og å få foundation til å se pent ut krever mye arbeid. Med tiden har jeg funnet ut av noen ting som funker!


En random på internett! Det første bildet av meg på denne bloggen. Kanskje det siste.


  1. Jeg har vært vill og kjøpt helt sinnsykt dyr hudpleie fra islandske Bioeffect på Kicks. Bioeffect EGF Day Serum bruker jeg som en primer under foundation og det funker helt fantastisk. Er jeg ekstra tørr bruker jeg EGF serumet som gir enda mer fukt. De ligger på rundt 1000kr flaska for henholdsvis 30 og 15 ml, som er helt vanvittig. Likevel er den drøy i bruk og jeg har enda halvparten igjen av serumet på 15ml som jeg kjøpte i oktober. Denne bruker jeg også som fuktighetskrem på kvelden. Jeg bruker den ikke hver dag fordi jeg vil bevare den så lenge som mulig. Jeg har prøvd diverse ansiktsoljer, men ofte blir man så veldig skinnende og oljete. Jeg fikk en prøve fra Kicks på serumet, så jeg visste at det fungerte bra på meg før jeg kjøpte. Alles hud er forskjellig og det som funker for meg funker ikke nødvendigvis for deg og omvendt. Men det kan kanskje være verdt et forsøk?
  2. Svamp i stedet for kost. De dagene jeg bestemmer meg for å sminke meg, går jeg for en naturlig look. En våt svamp fuktet med lunkent vann synes jeg fungerer mye bedre enn både kost og fingrene mine til påføring av foundation. Begge serumene er er helt fantastisk under, og foundationen “smelter” inn i huden.
  3. Ingen pudderprodukter. Det tok litt tid før jeg forstod hvor stor forskjell dette har gjort. Å bruke en kremblush gir et mye finere resultat på tørr hud. For å oppnå litt mer skygger, farge og definisjon i ansiktet bruker jeg en countour stick fra Fenty. Jeg bruker den også i globalinjen i stedet for øyeskygge, fordi fargen er så perfekt. Jeg legger aldri typisk kontursminke, det synes jeg blir altfor voldsomt, jeg bruker den mer som man ville brukt et solpudder. Jeg er utrolig blek og har slitt med at bronzer/contour enten er for mørk, for varm (gul/orange) eller for kald, at det nesten ser grått ut. Men nå har jeg finnet min perfekte match! Fenty Beauty sin Contour stick i fargen Amber. Rihannas sminkemerke har virkelig farger som passer alle hudtoner i alle farger.
  4. Foundation. Jakten på den perfekte foundation slutter aldri. Kombinasjonen tørr og lys hud svekker mulighetene. Også her sliter jeg med å finne riktig farge. Det er enten for mørkt, for gult eller for rosa. Eller så er foundationen for tørr, for tykk og dekkende. Men jeg er 90% fornøyd med Armani sin Designer lift. Tips gjerne i kommentarfeltet om du vet om en foundation som er fuktighetsgivende, tynn og lys!
  5. Clarins SOS primer i 01 Rose. Dette er en lett, fuktighetsgivende primer med shimmer. Den er sikkert kjempefin som primer, men på min hud blir ikke flere lag sminke pent. Jeg bruker denne over foundation på steder jeg uansett ikke flasser: highligter i øyekroken, kinn og amorbuen på overleppa (se på bildet).
10 personer syntes dette var et godt innlegg. Er du enig? Trykk her!

You Might Also Like

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar